Windows 10 is al sinds zijn release op 29 juli 2015 onder ons. Sindsdien is Windows 10 na Windows 7 het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld met maar liefst 28% marktaandeel (1). Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen Pro en Home?

Windowsgebruikers die werkzaam waren op Windows 8.1 of 7, konden een jaar lang gratis upgraden naar Windows 10 Pro en Home. Inmiddels heeft Microsoft de Windows 10 Creators Update (aka: Redstone) uitgegeven. Deze update kan door de omvang en groot scala aan verbeteringen gezien worden als een service pack voor 10. Sinds die update werkt Windows 10 snel en stabiel.

Net als in het verleden biedt Microsoft verschillende Windows-edities aan, die geschikt zijn voor verschillende apparaten en toepassingen. De verschillende Windows 10 uitgaves, zijn afgestemd aan de behoefte van verschillende klanten. Zowel voor consumenten als grote organisaties en bedrijven. Echter heeft het verschil tussen Windows 10 Home en Pro ook echt te maken met groepen thuisgebruik en ondernemers.

De meeste kennen Windows 10 Home of Pro, maar Microsoft biedt ook; Windows 10 Enterprise, Education, Mobile, Mobile Enterprise en Windows 10 IoT Core aan. Zie in onderstaande tabel niet alleen het verschil tussen Windows 10 Pro en Home, maar ook enterprise en education.

Windows 10 Home Windows 10 Pro Windows 10 Enterprise Windows 10 Education
Pc’s, tablets en 2-in-1’s
Cortana Assistent
Microsoft Edge
Tablet modus
Windows Hello
Windows-apps
XBOX One connectie
Domein Join Services
BitLocker Drive Encryption
Remote Access Services
Groepsbeleid Editor
Windows Update for Business
Long Term Servicing
Device Guard – Bescherming

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu